Kinder Delice σπιτικά
Τι χρειαζόμαστε:
Παντεσπάνι:
- 4 αυγά
- 120 γρ ζάχαρη
- 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ κακάο άγλυκο
Κρέμα:
- 200 γρ μασκαρπόνε
- 160 γρ ζαχαρούχο
- 150 γρ σοκολάτα είτε μαύρη είτε γάλακτος ανάλογα τί σας αρέσει
Πώς το κάνουμε:
- Ανάβουμε το φούρνο στους 210°C να ζεστάνει καλά!
- Χτυπάμε τα 2 αυγά και τους 2 κρόκους μαζί με 100γρ ζάχαρη να αφρατέψουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο.
- Κοσκινίζουμε καλά 1-2 φορές το αλεύρι με το κακάο να γίνουν ένα & το ενσωματώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις στα αυγά, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει το μίγμα.
- Χτυπάμε και τα ασπράδια με τα 20γρ ζάχαρη που απομένουν σε σφικτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε κι αυτήν στη ζύμη σε 2-3 δόσεις πάλι με απαλές κινήσεις.
- Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί, το μεγάλο του φούρνου, σε λαδόκολλα ελαφρώς βουτυρωμένη & ψήνουμε 10-12 λεπτά.
- Το βγάζουμεαπο το φούρνο και μετά απο μερικά λεπτά ξεκολλάμε την λαδόκολλα & αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώνει.
- Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο, κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση (δλδ να γίνει το μισό του ταψιού στο μέγεθος), αλείφουμε με την κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
- Απο πάνω περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα!
- Αφηνουμε να κρυώσει καλά περίπου 2 ώρες πριν το κόψουμε. Διατηρουμε καλύτερα στο ψυγείο!! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου