Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ(1)

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ:
Ξαφνικά από το σπίτι μου είδα  καπνό. Τι σημάδι να ήταν αυτό;Από τη Δραγατσούλα ερχόταν. Ενημερωθήκαμε ότι φωτιά άρχισε από τον Διόνυσο και έφτασε στη Δραγατσούλα. Δεν ήταν αστείο. Κάηκαν σπίτια, το δασάκι στο λόφο,ζώα, φυτά, δέντρα....Ήταν μια πολύ μεγάλη φωτιά αλλα ευτυχώς δεν έπαθε ζημιά όλος ο δήμος.Ήταν μια άσχημη στιγμή.

ΚΩΝ/ΝΑ:
Ξαφνικά από το σπίτι μου είδα  φλόγα, καπνό. Από το Διόνυσο ερχόταν, όποιος το έκανε δε σκέφτηκε τι  ζημιά προκάλεσε. Κάηκαν σπίτια,φυτά,δέντρα, ζώα και τώρα το μικρό δασάκι στη Δραγατσούλα είναι παρελθόν.Ελπίζω να μην το έκανε επίτηδες.Ήταν μια άσχημη στιγμή για τους κατοίκους του Διονυσίου και της Δραγατσούλας.

ΝΑΣΙΑ:
Έτσι όπως καθόμουν με την οικογένειά μου, από το παράθυρο είδα  φλόγα να έρχεται από το Τσαμάλι. Εκείνη τη στιγμή ενημερωθήκαμε ότι οι άνθρωποι κιδύνευαν καποια σπίτια καίγονταν.Τότε σκέφτηκα ότι ο άνθρωπος που το έκανε για μένα θα είναι μόνο άκαρδος . Δεν μπόρεσε να σκεφτεί πως έκανε μεγάλο κακό στο δάσος, στα φυτά,στα ζώα.

ΓΙΩΡΓΟΣ
Είχα πάει μια βόλτα με την οικογένεια μου.Μετά απο λίγη ώρα γυρίσαμε σπίτι είδα καπνό από το κάστρο του Ορχομενού.Εγώ φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα τον σταυρό μου να μην κάψει το κάστρο,τα χωριά  γύρω από τον Ορχομενό όπως ειναι το Ακόντιο, ο Διόνυσος και φυσικά ο Ορχομενός.Βράδιασε εγώ πήγα για ύπνο.Σηκώθηκα το πρωί βγήκα έξω και κοίταξα το βουνό ήταν μαυρο απο την φωτια.