Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ     (ΜΕΡΟΣ 2)

ΑΚΜΗ

1. Πώς ξεκινάει η ακμή και για ποιο λόγο;

Η ακμή είναι πάθηση γενετική και ξεκινάει συνήθως στην εφηβεία. Έχει τάση υποχώρησης περίπου στα 20αλλά δεν είναι πάντα σε όλους τους ανθρώπους έτσι. Μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία ( 20, 25, 30 κ.λ.) και να μην φύγει ποτέ να μας ταλαιπωρεί. 

2. Ας υποθέσουμε πως ένα παιδί βρίσκεται στην εφηβεία και δεν έχει ακμή, είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει; Τι πρέπει να κάνει ώστε να μην μπει σε αυτή τη διαδικασία;

Όχι δεν είναι καθόλου σίγουρο. Μπορεί βέβαια να μην αποκτήσει στην εφηβεία αλλά αργότερα. Για να μην μπει στην διαδικασία της ακμής δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η ακμή αν είναι να έρθει ,θα έρθει. Οπότε θα επισκεφτεί ειδικό ,θα ξεκινήσει θεραπεία. Εκείνο που πρέπει να κάνει κάθε παιδί στην εφηβεία είναι να προσέχει με την καθαριότητα, να πλένει σχολαστικά τα χέρια του και το πρόσωπο πρωί και βράδυ με υποαλλεργικό σαπούνι. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί η ίδια η ακμή επιμολύνεται

3. Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να φύγουν τα σπυράκια;

Δεν είναι όλες οι ακμές το ίδιο. Είναι φυσιολογικό όλοι οι έφηβοι να έχουν ακμή. Ένα είδος ακμής περνάνε όλοι οι έφηβοι αλλά όχι στην ίδια έκταση. Δηλαδή να έχουν λίγα σπυράκια τα κορίτσια πριν την περίοδο, για κάποια χρόνια είναι φυσιολογικό, άλλο αυτό, αλλά αν εμφανίσουμε ένα είδος ακμής πηγαίνουμε σε δερματολόγο και ακολουθούμε θεραπεία.

4. Αν κάποιος δεν ασχοληθεί με την ακμή ,υπάρχει περίπτωση να φύγει μόνη της;

Αποτέλεσμα εικόνας για ακμηΒεβαίως. Έτσι κάνει η ακμή. Φεύγει όταν θέλει αυτή ή όταν    επέμβουμε εμείς με χάπια που είναι παράγοντες βιταμίνης Α. 
Υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, λέγονται ρετινοειδή και τα παίρνουμε από το στόμα και θέλουν εξετάσεις αίματος κάθε μήνα, να επισκεπτόμαστε δερματολόγο και σίγουρα τα δίνουμε μετά τα 18 για λόγους ανάπτυξης. Αλλά είναι πολύ σπάνια παρενέργεια της βιταμίνης Α να είναι εμπόδιο στο ύψος ενός ατόμου στην ανάπτυξη.
 Κάτω των 18 δίνεται σε βαριές περιπτώσεις. 
Έτσι είναι αυτή πάθηση. Και εννοείται ότι δεν τα πειράζουμε και φυσικά δεν τα σπάμε.


Γενικότερα πρέπει να προσέχουμε το πρόσωπο. Χρησιμοποιούμε all free προϊόντα, χωρίς λάδι, εξειδικευμένα προϊόντα.