Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ....

Όπως καταλάβατε πρόκειται για μια ταινία και μια παράσταση πάρα πολύ γνωστή, με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Χορν και την Μάρω Κοντού. Όμως αυτή η παράσταση ξαναπαίζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού. Πρόκειται για μια θεατρική ομάδα του λαογραφικού ομίλου Ορχομενού που έχει κάνει υπερπαραγωγή!! 

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Πατσαλής, Ευαγγελία Κουκογιάννη, Εριφύλη Παπαγεωργίου, Θεοδώρα Κλιούμη, Παναγιώτα Κορατζινά και πολλοί ακόμη.

Είχα την ευκαιρία να παραβρίσκομαι στην προετοιμασία των σκηνικών. Όπου ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Παπασιδέρης και Σάββας Κορατζινάς μεγαλούργησαν.
























Επίσης μίλησα με τον κύριο Κώστα Πατσαλή ,ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο του Ανδρέα (Δημήτρη Χορν) και είναι ο σκηνοθέτης , μας είπε λίγα λόγια για το έργο.

Το έργο είναι ένα κλασσικό, θεατρικό έργο του Αλέκου Σακελάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, γράφτηκε τη δεκαετία του 50. Πρωτοπαίχτηκε στο θέατρο με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Χορν και αμέσως μετά , μετά από μεγάλη επιτυχία, μεταφέρθηκε στο σινεμά, πάλι με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Χορν και έκανε μεγάλη επιτυχία. 
Ο ρόλος του Ανδρέα είναι πολύ δύσκολος και έχει πολλές εναλλαγές. Νιώθω μεγάλη ευθύνη και πολύ άγχος. Δεν θα συναγωνιστώ βέβαια τον Χορν που ήταν μεγάλος ηθοποιός και επαγγελματίας , εμείς είμαστε ερασιτέχνες, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

Η παράσταση παίζεται Σάββατο και Κυριακή : 28/5, 29/5 και 4/6 ,5/6 και ώρα: 8:30.
Είσοδος ελεύθερη.

Άννα Μαρία