Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015


Και φέτος ο ελληνικός σύλλογος Κυριακίου μας προσκαλεί στο φεστιβάλ της Αρβανίτσας, σε ένα καταπράσινο τοπίο . Κάθε χρόνο, οι διοργανωτές προσκαλούν αγαπημένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, για ένα τριήμερο γεμάτο μουσική , στην καρδιά της φύσης.


Ο κόσμος το αγάπησε από την πρώτη κιόλας χρονιά, αφού το έχουν μέχρι στιγμής επισκεφθεί χιλιάδες θεατές , που συνήθως επιλέγουν την 3ήμερη παραμονή στην κατασκήνωση που διατίθεται δωρεάν στους κατόχους των αντίστοιχων 3ήμερων εισιτηρίων.




Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις νέες ημερομηνίες του φεστιβάλ.


         ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

VILLAGERS OF IOANNINA CITY

RADIOSOL
                         
 ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

BURGER PROJECT

 ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ         





Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ





Σαντορίνη
Ξέρουμε όλοι πως έχει ένα υπέροχο τοπίο και ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα.
Το πιο σημαντικό αξιοθέατο αναμφισβήτητα είναι το Ηφαίστειο. Πολλοί ερευνητές έχουν συσχετίσει την καταστροφή του νησιού 3500 χρόνια πριν, με την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού και το μύθο της χαμένης Ατλαντίδος. Το Ηφαίστειο παραμένει ενεργό ενώ η μεγάλη έκρηξή του γύρω στα 1500 π.Χ. δημιούργησε αυτή τη μοναδική Καλντέρα, πάνω από την οποία φαντάζουν να αιωρούνται εκατοντάδες άσπρα σπιτάκια με μπλε παντζούρια.
Η Σαντορίνη διαθέτει πολλές παραλίες ενώ οι πιο ξακουστές είναι η Περίσσα, το Καμάρι και η Κόκκινη Παραλία. Η Περίσσα και το Καμάρι είναι απέραντες παραλίες με ηφαιστειογενή μαύρη άμμο και βαθιά γαλάζια νερά. Η Κόκκινη Παραλία αποτελείται από εντυπωσιακούς κόκκινους και μαύρους βράχους.






ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
Νησί με πλούσια ιστορία, παράδοση, μοναδικές εικόνες με όμορφα άσπρα σπιτάκια και ασβεστωμένες αυλές με βοκαμβίλες, γραφικά ξωκλήσια, αποτελεί ιδανικό τόπο για ήσυχες διακοπές. Η Χώρα πρωτεύουσα και λιμάνι είναι κτισμένη πάνω σε βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα, σχηματίζοντας δύο όρμους. Στη μία πλευρά, βρίσκεται το λιμάνι και στην άλλη ο όρμος Λιβάδι.
Η Χώρα, ενωμένη σχεδόν με το λιμάνι, τον Πέρα Γιαλό, αποτελεί για πολλούς την ομορφότερη πρωτεύουσα νησιού στο Αιγαίο. Το νησί χωρίζεται στο Μέσα και το 'Εξω νησί με μία αμμουδερή λωρίδα το Στενό μήκους 100 μέτρων.
Αν δεν υπήρχε αυτή η στενή λωρίδα που τα ενώνει, η Αστυπάλαια θα ήταν δυο ξεχωριστά γειτονικά νησιά.
 Η Αστυπάλαια είναι ιδανικό νησί για καλοκαιρινές διακοπές γιατί προσφέρει άφθονο ψάρι, ηρεμία και δροσιά.

ΚΥΘΗΡΑ
Στο νησί υπάρχουν πολλές παραλίες, οργανωμένες και μη, αμμουδερές ή δυσπρόσιτες, αξιοθέατα και μνημεία κάθε λογής, φυσικός πλούτος και ομορφιά απαράμιλλη. Στην μια πλευρά του νησιού, νερόμυλοι και καταρράκτες περιμένουν να σας εντυπωσιάσουν, στην άλλη παραλίες και μαγαζιά είναι συνεχώς γεμάτα, δίνοντας μια νότα ζωντάνιας και ξεγνοιασιάς στο νησί. Κάθε 5-6 χλμ ο επισκέπτη συναντά από ένα χωριουδάκι με περίεργο όνομα αλλά με τη δική του ιστορία. Στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, συρρέουν πιστοί από κάθε πλευρά του πλανήτη για να προσευχηθούν, όχι απαραίτητα μόνο χριστιανοί, όλη τη διάρκεια του χρόνου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Θεά Αφροδίτη γεννήθηκε στο νησί.


ΣΚΙΑΘΟΣ


Η Σκιάθος, το σμαραγδένιο νησί των Σποράδων, θεωρείται ένα από τα ωραιότερα του Αιγαίου. Πυκνά δάση καλύπτουν το ορεινό τμήμα του νησιού, ενώ οι εξωτικές παραλίες του έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη.

Η πόλη της Σκιάθου είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Στη Χώρα λοιπόν, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, χτυπά η καρδιά ολόκληρου του νησιού. Μικρά κάτασπρα σπίτια με κεραμοσκεπές, μπαλκόνια και μικρές αυλές με πολύχρωμα λουλούδια συνθέτουν τις γειτονιές. Περπατώντας κανείς στα σοκάκια της πόλης αποκαλύπτει τις μοναδικές της ομορφιές. Εικόνες παραδοσιακές, γραφικές, ρομαντικές, ειδυλλιακές. Οι δρόμοι τους καλοκαιρινούς μήνες πλημμυρίζουν από κόσμο.Για τους καλοκαιρινούς μήνες και για τους λάτρεις της θάλασσας η Μεγάλη Άμμος είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες πλαζ της Σκιάθου. Μία άλλη ονειρεμένη παραλία είναι οι Κουκουναριές, περιτριγυρισμένη από ένα πυκνό πευκοδάσος, που δημιουργούν ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς. 

ΧΑΝΙΑ
 Η πόλη των Χανίων είναι μία όμορφη παραλιακή πόλη, η οποία φιλοξενεί και το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης. Τα Χάνια έχουν ταυτιστεί με την αρχαία Κυδωνία η οποία υπήρξε σημαντική μινωική πόλη. Πολλοί από τους επισκέπτες της Κρήτης χαρακτηρίζουν τα Χανιά σαν την ομορφότερη πόλη του νησιού.
Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το παλιό λιμάνι, ιδανικό για βραδινούς περιπάτους και χαλάρωση, η γραφικότητα του θα σας μαγέψει. Ο Νομός Χανίων διαθέτει πολλές παραλίες. Μερικές από αυτές είναι η παραλία των Αγίων Αποστολών, η παραλία της Σταλού η οποία βρίσκεται σε απόστασή, μόλις 7 χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων. Ακριβώς απέναντι από αυτήν την παραλία υπάρχουν τα νησάκια Θοδώρου τα οποία βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από την παραλία και η πρόσβαση είναι εύκολη με βάρκα.Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται στο ακρωτήρι της Γραμβούσας σε ένα παραδεισένιο τοπίο. Η πρόσβαση είναι εφικτή κυρίως με καραβάκι από το Καστέλι Κισσάμου και με αμάξι μόνο μέχρι ως ένα σημείο. Η περιοχή θεωρείται παγκοσμίως σπάνιας ομορφιάς χωρίς να υπάρχει ίχνος πολιτισμού γι’ αυτό και θα πρέπει να εξοπλιστείτε επαρκώς για την επίσκεψή σας. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Ελαφονήσι το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοανατολικότερο σημείο της Κρήτης, 43 χιλιόμετρα από το Καστέλι και 76 από τα Χανιά. 

ΠΑΞΟΙ

Οι Παξοί είναι ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος. Ένα νησί κοσμοπολίτικο, που συνδυάζει τη γραφικότητα και την αρχοντιά. Οι Παξοί, το μικρότερο νησί των Επτανήσων, μαγεύουν όλους τους επισκέπτες. Βρίσκονται σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων νότια της Κέρκυρας και σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων δυτικά των ηπειρωτικών ακτών.
Οι αμέτρητες φυσικές ομορφιές των Παξών αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Το νησί είναι ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης, διαθέτει μαγευτικές παραλίες, ενώ μπορείτε να κάνετε ρομαντικές βόλτες στους γραφικούς οικισμούς και να διασκεδάσετε στα μπαράκια που λειτουργούν στα παραθεριστικά θέρετρα του νησιού.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Απολαύστε πραγματικές διακοπές σε έναν τόπο όπου το γαλάζιο απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και μοναδικά δάση δεσπόζουν πάνω από
τις δαντελωτές ακτές.
Ο γύρος του νησιού
Ένας τρόπος για να δεις τη Βόρεια Εύβοια είναι να κάνεις ένα μικρό γύρο, περίπου 80 χιλιομέτρων. Ξεκινάς από την Αιδηψό και περνάς από Ήλια, Δαμιά, Μονή Οσίου Δαυίδ, Δρυμώνα, Καταρράκτες, Βουτά, Ιστιαία μέχρι τους πανέμορφους Ωρεούς. Μπορείς όμως να κάνεις και ένα μεγαλύτερο γύρο περίπου 120 χλμ. Από Αιδηψό πηγαίνεις Ροβιές, Λίμνη, Στροφυλιά, Αγία Άννα, Κερασιά, Κοκκινομηλιά, Βουτά και φθάνεις Ιστιαία, όπου θα κάνεις σίγουρα μια στάση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Όχι μόνο φυσική ομορφιά
Όποιο γύρο και αν επιλέξεις, στο δρόμο σου, εκτός από τη μαγευτική φύση, έχεις να δεις και πολλά αξιοθέατα. Όπως τον Πύργο της Αγίας Παρασκευής, ένα ενετικό μνημείο στη μέση της διαδρομής Αιδηψού - Πολυλόφου. Δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Αιδηψό βρίσκεις τη Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων. 
Οι παραλίες
Υπέροχες παραλίες ξεκινούν από τη Λίμνη και φθάνουν στην Αιδηψό με τις ιαματικές της πηγές και τον κοσμοπολίτικο αέρα.
Η Λίμνη εξάλλου μοιάζει με νησί από μόνη της. Οι παραλίες στις Ροβιές προσφέρουν γαλήνη και ηρεμία όπως και το γραφικό και φιλόξενο ψαροχώρι των Ηλίων, Χρόνια. Ονομαστή και η παραλία της Αγίας Άννας με τα κρυστάλλινα νερά, και όλα αυτά μόλις δύο με τρεις ώρες από την πολύβουη Αθήνα.

Αμοργός
 
Γνωστή ως το νησί της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, η Αμοργός διατηρεί αναλλοίωτη τη λιτή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της στα όμορφα χωριουδάκια με τα λευκά σπίτια, στους αρχαίους πύργους, το μεσαιωνικό κάστρο και τα βυζαντινά εκκλησάκια, στα πλακόστρωτα δρομάκια και τα στενά σοκάκια, στις μικρές πλατείες και τα γραφικά ταβερνάκια.Η γνήσια αμοργιανή φιλοξενία, τα τοπικά πανηγύρια, οι ξεχωριστές γεύσεις και ευωδιές αγγίζουν την ψυχή όσων γνωρίζουν το νησί. 

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ



Τα άλλοτε απομονωμένα και σε πολλούς άγνωστα Κουφονήσια, τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε πόλο έλξης πολλών τουριστών, που αναζητούν μια απόδραση μακριά από τα συνηθισμένα.
Πρόκειται για δυο νησάκια, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους, μόλις, 200 μέτρων. Στο Κάτω Κουφονήσι θα βρείτε ένα γραφικό λιμανάκι και λιγοστές κατοικίες, ενώ το Πάνω Κουφονήσι έχει μόνιμους κατοίκους και φιλοξενεί κάθε χρόνο έναν αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών. Για πολλούς αποτελούν το συνώνυμο της καλοκαιρινής ανεμελιάς και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αφού προσφέρουν ήρεμες και χαλαρές διακοπές.Αν το επισκεφτείτε επισκέπτεστε τον παράδεισο.


Αυτά και πολλά άλλα μέρη είναι κατάλληλα και όμορφα για να τα επισκεφτείτε . Τι περιμένετε λοιπόν; Επισκεφτείτε τα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ
Ααίματο κι ακόκκαλο τη θάλασσα περνάει.
...
 Αγαπητό τετράποδο τις γάτες κυνηγάει, με λύκους έχει πόλεμο και τα μαντριά φυλάει.
  ...
ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ
Συναντιώνται δύο φίλοι. Λέει ο ένας στον άλλον ότι απέκτησε τρεις κόρες. Τον ρωτά ο φίλος του τι ηλικία έχουν και εκείνος του απαντά: "Δεν θα σου πω πόσο χρονών είναι αλλά θα σου πω ότι το γινόμενο των ηλικιών των κοριτσιών μου είναι 36, το άθροισμα είναι ο αριθμός της απέναντι πολυκατοικίας που βλέπεις και η μεγαλύτερη κόρη μου έχει γαλάζια μάτια." Και ο άλλος του απαντά: "Ωραία, το βρήκα." Ποιες είναι τελικά οι ηλικίες των τριών κοριτσιών; 

ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΕΣ
Ανεβαίνω, κατεβαίνω, μπαινοβγαίνω κι ανεβομπαινοβγαινοκατεβαίνω 

Βρίσκω πόρτες κλειδωτές, κλειδωμένες και κλειδαροαμπαρωμένες. 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ





Ο κόσμος στην κουζίνα


ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΡΩΙΝΟ

 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,
Ξέρετε πως το πρωινό είναι απαρέτητο το πρωί γιατί μας κρατάει χορτάτους και μας δίνει ενέργεια.Επίσης όταν δεν τρώς πρωινό παχαίνεις και οι περισσότερες δίαιτες λένε πως κάθε μέρα πρέπει να τρώνε ένα καλό πρωινό. Παρακάτω σας δείχνουμε μια συνταγή για να φάνε και μία για να πιούνε τα παιδιά το πρωί.

Γρήγορη Quesadilla

Πάρτε δύο πίτες τορτίγια, απλώστε πάνω στη μία τριμμένο τυρί τσένταρ και μερικές λεπτές φετούλες μήλου και καλύψτε την με την άλλη τορτίγια. Βάλτε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λειώσει το τυρί και κόψτε την Quesadilla στα τέσσερα.

Smoothie με παγωμένα φρούτα

Αναμείξτε στο μπλέντερ παγωμένα φρούτα (π.χ. βατόμουρα και μπανάνα), με χυμό από ένα πορτοκάλι, μισή κούπα νερό, μισή κούπα γιαούρτι και μία κουταλιά της σούπας μέλι και τους έχετε ετοιμάσει το πιο λαχταριστό πρωινό ρόφημα!
- See more at: http://www.mama365.gr/12471/7-nostimes-idees-gia-grhgoro-proino-prin-to-shol.html#sthash.nhKAImFz.dpuf

Γρήγορη Quesadilla

Πάρτε δύο πίτες τορτίγια, απλώστε πάνω στη μία τριμμένο τυρί τσένταρ και μερικές λεπτές φετούλες μήλου και καλύψτε την με την άλλη τορτίγια. Βάλτε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λειώσει το τυρί και κόψτε την Quesadilla στα τέσσερα.
- See more at: http://www.mama365.gr/12471/7-nostimes-idees-gia-grhgoro-proino-prin-to-shol.html#sthash.nhKAImFz.dpuf
 Γρήγορη Quesadilla

 Πάρτε δύο πίτες τορτίγια και απλώστε πάνω στη μια τριμμένο τυρί τσένταρ και λεπτές φέτες μήλου και καλύψτε τη μια με την άλλη τορτίγια. Βάλτε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει το τυρί και κόψτε την Quesadilla στα τέσσερα.

Smoothie με παγωμένα φρούτα
Αναμείξτε στο μπλέντερ παγωμένα φρούτα, χυμό από ένα πορτοκάλι, μισή κούπα νερό,μισή κούπα γιαούρτι και μια κουταλιά της σούπας μέλι.Τώρα μπορείτε να το ευχαριστηθείτε. 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!! 

Γρήγορη Quesadilla

Πάρτε δύο πίτες τορτίγια, απλώστε πάνω στη μία τριμμένο τυρί τσένταρ και μερικές λεπτές φετούλες μήλου και καλύψτε την με την άλλη τορτίγια. Βάλτε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λειώσει το τυρί και κόψτε την Quesadilla στα τέσσερα.

Smoothie με παγωμένα φρούτα

Αναμείξτε στο μπλέντερ παγωμένα φρούτα (π.χ. βατόμουρα και μπανάνα), με χυμό από ένα πορτοκάλι, μισή κούπα νερό, μισή κούπα γιαούρτι και μία κουταλιά της σούπας μέλι και τους έχετε ετοιμάσει το πιο λαχταριστό πρωινό ρόφημα!
- See more at: http://www.mama365.gr/12471/7-nostimes-idees-gia-grhgoro-proino-prin-to-shol.html#sthash.nhKAImFz.dpuf

Γρήγορη Quesadilla

Πάρτε δύο πίτες τορτίγια, απλώστε πάνω στη μία τριμμένο τυρί τσένταρ και μερικές λεπτές φετούλες μήλου και καλύψτε την με την άλλη τορτίγια. Βάλτε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λειώσει το τυρί και κόψτε την Quesadilla στα τέσσερα.

Smoothie με παγωμένα φρούτα

Αναμείξτε στο μπλέντερ παγωμένα φρούτα (π.χ. βατόμουρα και μπανάνα), με χυμό από ένα πορτοκάλι, μισή κούπα νερό, μισή κούπα γιαούρτι και μία κουταλιά της σούπας μέλι και τους έχετε ετοιμάσει το πιο λαχταριστό πρωινό ρόφημα!
- See more at: http://www.mama365.gr/12471/7-nostimes-idees-gia-grhgoro-proino-prin-to-shol.html#sthash.nhKAImFz.dpuf