Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

PASTA A LA MARINARA


5 μερίδες

υλικά
2 φλ.τσαγιού  λάδι 
1 μικρό κουτί μύδια  
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ. γαρίδες
2 κ. καλαμαράκια
2 κ. μακαρόνια
2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
3 ντομάτες
αλάτι 
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε με το λάδι το σκόρδο και τα καλαμαράκια, αφού τα καθαρίσετε, τα πλένετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια . Προσθέστε το κρασί και όταν σχεδόν εξατμιστεί ρίχνετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες  και ψιλοκομμένες , αλάτι και πιπέρι.
Αφήνετε  τα καλαμαράκια να σιγοψηθούν περίπου 1 ώρα μέχρις ότου να μαλακώσουν . Προσθέτετε τα μύδια στραγγισμένα και τις γαρίδες καθαρισμένες ,αφήνετε να σιγοβράσουν επί 6 λεπτά
Βάζετε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας . Τα στραγγίζετε και τέλος τα  σερβίρετε με τη σαλάτα ''μαρινάρα''.

Γραμένο από :ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Βοηθός  :Άννα Μαρία