Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη για μία συναυλία στο Θέατρο Βράχων | Σεπτέμβριος 2015 

Ελευθερία Αρβανιτάκη καλοκαιρι 2015 συναυλίες

Ελευθερία Αρβανιτάκη
στο Θέατρο Βράχων
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015
Μαζί της οι:
Νίκος Ξυδάκης – Δημήτρης Παπαδημητρίου
Θέμης Καραμουρατίδης - Στάθης Δρογώσης

Ελευθερία Αρβανιτάκη. Μία από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες όλων των εποχών, με εξαιρετικά σημαντικές συνεργασίες τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο, που έχει τραγουδήσει τραγούδια που μας έχουν σημαδέψει και έχουν μείνει στην ιστορία.
Στάθης Δρογώσης. Τραγουδιστής και τραγουδοποιός της έντεχνης και ποπ/ροκ σκηνής, με ένα ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα στον ήχο έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του μουσικό ύφος.
Θέμης Καραμουρατίδης. Το νέο αίμα στην οικογένεια των Ελλήνων συνθετών που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια στην εποχή μας.
Νίκος Ξυδάκης. Μερικά από τα σπουδαιότερα ελληνικά τραγούδια όλων των εποχών φέρουν την υπογραφή του.
Δημήτρης Παπαδημητρίου. Θεωρείται από πολλούς ο σύγχρονος εκφραστής της μελοποιημένης ποίησης και του λόγιου ελληνικού τραγουδιού.
Ελευθερία Αρβανιτάκη, Στάθης Δρογώσης, Θέμης Καραμουρατίδης, Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται συστάσεις...
Κάθε ένας από εμάς κουβαλά ένα κομμάτι μέσα του από δημιουργίες τους. Τραγούδια και μουσική που μας έκαναν να γελάσουμε, να κλάψουμε, να προβληματιστούμε, να αναπολίσουμε, να βρούμε τη δύναμη που κρύβεται μέσα μας, να γνωρίσουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό.
Στις 5 Σεπτεμβρίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη γιορτάζει το νέο της album «9+1 Ιστορίες»και καλεί όλους τους φίλους της συνθέτες επί σκηνής. Συνθέτες με τους οποίους το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους έχει μείνει στην ιστορία, αλλά και νεότερους συνθέτες με τους οποίους δημιουργεί μία καινούρια ιστορία.
Ακροβατώντας μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, παρέα με εξαιρετικά σπουδαίους συνεργάτες της μέσα από την πολύ σημαντική πορεία της, θα μας ταξιδέψει από το «Ερωτικό» του Νίκου Ξυδάκη και το «Σαν την αγάπη την κρυφή» του Δημήτρη Παπαδημητρίου ως «Άτομα» του Στάθη Δρογώση και το «Μη με φωνάξεις» του Θέμη Καραμουρατίδη και από το «Κρατήσου από μένα» στο «Παράπονο» του Ελύτη και στην «Αρχή των Τραγουδιών».
Αυτή η συναυλία δεν θα μοιάζει με καμία άλλη. Θα είναι μία συνάντηση κορυφής. Είναι από τις στιγμές που ξέρει κανείς εκ των προτέρων ότι θα μείνουν στην ιστορία.
Μία συναυλία – γιορτή. Μία συναυλία – εμπειρία. Μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς...
Μαζί της οι συνεργάτες της μουσικοί:
Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα, ενορχηστρώσεις)
Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο)
Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο, πλήκτρα)
Νίκος Μέρμηγκας (λάφτα, μαντολίνο, λαούτο, μπουζούκι)
Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο, κλασσική κιθάρα)
και ο τραγουδιστής Πάνος Ζώης

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας
Επιμέλεια φώτων: Phil Hills
Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη – Λήδα Ρουμάνη


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ


ΟΜΙΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΔΑΣ



1. Κάθε πότε γίνεται η έναρξη τών μαθημάτων;
Όλοι οι κλάδοι σπουδών ξεκινούν δύο φορές το χρόνο. Συγκεκριμένα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει είτε στα τμήματα του Οκτωβρίου, είτε στα τμήματα του Φεβρουαρίου. Σεμιναριακοί κύκλοι μαθημάτων δημιουργούνται όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της PANSIK.
2. Πότε ξεκινούν οι εγγραφές και πόσο διαρκούν;
Οι εγγραφές διεξάγονται όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ολοκληρώνονται δέκα μέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων.
3. Ποια είναι η διάρκεια των σπουδών;
Στην PANSIK υπάρχουν διετή, ετήσια και ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών, ανάλογα με το αντικείμενο που ενδιαφέρει τον κάθε σπουδαστή. Το ακαδημαϊκό έτος περιλαμβάνει οκτώ μήνες ( Οκτώβριος- Ιούνιος ή Φεβρουάριος-Νοέμβριος), ενώ ο Αύγουστος είναι ο μόνος μήνας στον οποίο δε διεξάγονται καθόλου μαθήματα.
4. Υπάρχει ανώτατο ή κατώτατο όριο ηλικίας για να σπουδάσει κάποιος στην PANSIK; Είναι απαραίτητη η απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου;
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εισαγωγή σε κάποιο πρόγραμμα σπουδών. Σε περίπτωση που ο σπουδαστής είναι κάτω των 18 ετών, απαιτείται η συγκατάθεση του κηδεμόνα καθώς και η υπογραφή του για την εγγραφή.
5. Υπάρχει δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού;
H PANSIK συνεργάζεται και διατηρεί σχέσεις με διεθνή πανεπιστήμια που εξειδικεύονται αποκλειστικά στο χώρο της μόδας. Μέσα από προσωπική συνάντηση με την υπεύθυνη σπουδών, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα μετά το πέρας των σπουδών του να ενημερωθεί για μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμιναριακούς κύκλους που προσφέρονται από αυτά, έτσι ώστε να επιλέξει το καταλληλότερο για τη δική του σταδιοδρομία.
Επιπρόσθετα, η σχολή υποστηρίζει το σπουδαστή στη διαδικασία υποβολής των πανεπιστημιακών αιτήσεων, στη δημιουργία portfolio/βιογραφικού και του παρέχει-εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί- πτυχίο και βεβαίωση σπουδών στην Αγγλική γλώσσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των σπουδαστών που αποφασίζει να μεταβεί στο εξωτερικό για περαιτέρω σπουδές, συμπληρώνει αιτήσεις και γίνεται δεκτός σε μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς το επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται από τη σχολή στην ενότητα της μόδας του προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και προσόντα για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.
6. Πού υπερέχει η PANSIK και πού διαφοροποιείται σε σχέση με άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς;
Η PANSIK Scuola di Moda είναι ιδιωτική σχολή που εξειδικεύεται στο χώρο της μόδας, της ομορφιάς και των MEDIA. Είναι αναγνωρισμένη και έχει εδραιώσει τη θέση της ως η κορυφαία σχολή στον χώρο των creative arts και μια από τις μεγαλύτερες σχολές εκκολαπτόμενων επαγγελματιών στον χώρο της μόδας.
Επί 35 χρόνια επενδύει μακροπρόθεσμα στους σπουδαστές της, ενθαρρύνει τη διεύρυνση του μυαλού τους και προκαλεί τη δημιουργικότητά τους. Τους δημιουργεί κίνητρο για να εκφράσουν και να αξιοποιήσουν το δημιουργικό τους ταλέντο και τους καθοδηγεί να βρουν το στόχο και το πάθος τους.
Επιπλέον η PANSIK υπερτερεί γιατί:
A.  Τα προγράμματα σπουδών καλύπτουν όλο το φάσμα των ειδικοτήτων της μόδας
B.  Χάρη στην εξειδίκευση που προσφέρει, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει διετή, ετήσια και ταχύρυθμα επαγγελματικά τμήματα, καθώς και σεμινάρια εισαγωγής αλλά και εξειδίκευσης στο χώρο της μόδας.
Γ.  Παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας «tailored made» προγραμμάτων, τα οποία προσαρμόζονται στους χρονικούς, οικονομικούς και εκπαιδευτικούς περιορισμούς του κάθε ενδιαφερόμενου.
Δ.  Η δημιουργική και εκπαιδευτική ομάδα της PANSIK απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, προσφέροντας ευκαιρίες για πρακτική εξάσκηση κατά τη διάρκεια των σπουδών και για μόνιμη απασχόληση μετά το πέρας της φοίτησης.
Ε.  Κάθε χρόνο, οι απόφοιτοι απασχολούνται σε όλους τους κλάδους της μόδας και των ΜΜΕ. Ενδεικτικές συνεργασίες αποτελούν παραγωγές του ομίλου ΑΝΤ1, MAD TV, εκδόσεις Λυμπέρη, MAC, Fashion blogs, Σχεδιαστές μόδας και πολλές άλλες.
Ζ . Έχει άμεση συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, εταιρείες παραγωγής, διαφημιστικές εταιρείες, κανάλια, σχεδιαστές μόδας, βιοτεχνίες ρούχων, καταστήματα, fashion blogs, fashion events κα.
Η.  Όλες οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται στους αποφοίτους ελέγχονται από το δυναμικό της σχολής, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες απασχόλησης και εργασιακού περιβάλλοντος.
Θ. Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι όλοι εμείς που δουλεύουμε στην PANSIK, έχουμε προσωπική επαφή με τους σπουδαστές μας. Επαφή που επεκτείνεται και αναπτύσσεται και μετά το πέρας της φοίτησης ή της κάλυψης των οικονομικών υποχρεώσεων των σπουδαστών.
Ι. Χτίζουμε τη σχέση μας στις αρχές της ειλικρίνειας και του σεβασμού και εκτιμάμε τη προσωπική προσπάθεια, το χρόνο και τα χρήματα που διαθέτει το κάθε άτομο για τις σπουδές του. Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών μας για να τους προωθήσουμε, να τους κάνουμε καλύτερους και να πιστέψουν στις ικανότητές τους αλλά και να τους εισάγουμε στις ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας που θα αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι μελλοντικά. Πιστεύουμε στο ταλέντο, αλλά περισσότερο ακόμα πιστεύουμε στην σκληρή δουλειά, στη θέληση, στην επιμονή, στον επαγγελματισμό, στην υπευθυνότητα και τελικά …στο πάθος!
7. Τί αφορά το σύνολο των διδάκτρων και πώς γίνεται η εξόφλησή τους;
Τα δίδακτρα είναι ετήσια και καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις του σπουδαστή. Συγκεκριμένα στο ποσό των διδάκτρων περιλαμβάνεται η εγγραφή, η παρακολούθηση μαθημάτων, οι απαιτούμενες σημειώσεις και φωτοτυπίες, η συμμετοχή στις εξετάσεις, η συμμετοχή στην τελική έκθεση που διοργανώνεται στο τέλος του έτους, η χρήση των εγκαταστάσεων εκτός των ωρών φοίτησης, ελεύθερη χρήση τεχνολογίας Wi-Fi στις αίθουσες διδασκαλίας, η απασχόληση των σπουδαστών σε events και εκδηλώσεις μεγάλων εταιρειών σαν πρακτική άσκηση.
Το μόνο επιπλέον έξοδο είναι τα προσωπικά εργαλεία που θα χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το οποίο όμως είναι πολύ συγκεκριμένο και οικονομικό. Επιπλέον, μέσα από τη σχολή ο σπουδαστής μπορεί να έχει σημαντικές εκπτώσεις σε καταστήματα υφασμάτων, ραπτομηχανών και εργαλείων σχεδίασης, καλλυντικών κα.
Υπάρχουν 2 τρόποι εξόφλησης των διδάκτρων. Ο πρώτος είναι με καταβολή του συνολικού ποσού μετρητοίς. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει έκπτωση -10%. Ο δεύτερος τρόπος είναι με μηνιαίο διακανονισμό. Ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει την εγγραφή και μια προκαταβολή από τα συνολικά δίδακτρα και το υπόλοιπο ποσό διαιρείται σε μηνιαίες δόσεις.
Το ανώτατο όριο δόσεων είναι (8) και η κάθε δόση καταβάλλεται 1-5 κάθε μήνα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ

 ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ




Minions (2015)

Minions


Κατηγορία : 3DAnimationΟικογενειακέςΠαιδικές
Σκηνοθεσία : Kyle Balda
Ηθοποιοί : Sandra BullockJon HammMichael Keaton,
 Allison JanneySteve CooganJennifer SaundersGeoffrey RushSteve CarellKaty MixonMichael Beattie,Hiroyuki SanadaPaul Thornley
Υπόθεση : Ας απολαύσουμε την ξεκαρδιστική διαδρομή
 των σκανταλιάρικων, μικροσκοπικών ζιζανίων από την
εποχή της δημιουργίας της Γης προς τη Νέα Υόρκη της
 δεκαετίας του '60 σε αναζήτηση νέου, δόλιου αφεντικού,
μετά από, μεταξύ άλλων, τον ...
Ημ/νια Κυκλοφορίας στο Σινεμά: 24 Σεπτεμβρίου 2015

Τα Μυαλά που Κουβαλάς (2015)

Inside Out


Κατηγορία : AnimationΟικογενειακέςΠαιδικές
Σκηνοθεσία : Pete Docter
Ηθοποιοί : Amy PoehlerPhyllis SmithRichard KindBill HaderLewis BlackMindy KalingDiane LaneKyle MacLachlanPaula PoundstoneBobby MoynihanDave GoelzFrank Oz
Υπόθεση : Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση,
ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της
σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να
εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η
 καινούρια δουλειά του πατέρα ...

Barbie: Η Πριγκίπισσα & η Ροκ Σταρ (2015)

Barbie Rock n' Royals


Κατηγορία : AnimationΠαιδικές
Σκηνοθεσία : Karen J. Lloyd
Ηθοποιοί : Kelly SheridanChiara Zanni
Υπόθεση : Ετοιμαστείτε για τραγούδι και χορό μέχρι τελικής
 πτώσεως! Σε αυτό το ξέφρενο μιούζικαλ η αγαπημένη μας

 Barbie πρωταγωνιστεί ως μοντέρνα Πριγκίπισσα Κόρτνεϊ
 που, ξαφνικά,
βλέπει τον κόσμο της να ανατρέπεται, όταν αλλάζει θέση με ...

Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι (2015)

Home


Κατηγορία : AnimationΕπιστημονικής ΦαντασίαςΠαιδικέςΠεριπέτειεςΦαντασίας
Σκηνοθεσία : Tim Johnson
Ηθοποιοί : Jim ParsonsRihannaJennifer LopezMatt Jones
Υπόθεση : Μία φιλική εξωγήινη φυλή καταφθάνει στη Γη
 και αποφασίζει να τη χρησιμοποιεί ως κρησφύγετο από
 το θανάσιμο εχθρό της. Όταν ένας ταπεινός εξωγήινος,
 κατά λάθος, αποκαλύπτει στους εχθρούς τα ίχνη του,
τότε αναγκάζεται να διαφύγει ...

Η Λέσχη του Μίκυ: Η Μεγάλη
Βουτιά του Μίκυ
 (2015)

Mickey Mouse Clubhouse: Mickey's Big Splash


Κατηγορία : AnimationΠαιδικές
Σκηνοθεσία : Various
Ηθοποιοί : -
Υπόθεση : Την πιο καυτή μέρα του καλοκαιριού, όταν ακόμη
και το παγωτό του Γκούφι λιώνει, ο Μίκυ και οι φίλοι του
 αποφασίζουν να πάνε για μια βουτιά στο Σταρ Λέικ.
Ο Πιτ οργανώνει ένα μεγάλο χαβανέζικο πάρτι στην
παραλία, οι φίλοι όμως χρειάζονται ...

Barbie: Η Σούπερ Πριγκίπισσα (2015)

Barbie in Princess Power


Κατηγορία : AnimationΠαιδικές
Σκηνοθεσία : Zeke Norton
Ηθοποιοί : -
Υπόθεση : Η αγαπημένη μας Barbie πρωταγωνιστεί ως Κάρα,
 μια συνηθισμένη σύγχρονη πριγκίπισσα που ζει μια κανονική ζωή.
Όταν μια μαγική πεταλούδα τη φιλήσει, η Κάρα θα αποκτήσει
δυνάμεις που της επιτρέπουν να μεταμορφώνεται σε Σούπερ
Πριγκίπισσα, ...

Μπομπ Ο Σφουγγαράκης: Έξω απ' τα Νερά του (2015)

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water


Κατηγορία : 3DAnimationΠαιδικές
Σκηνοθεσία : Paul Tibbitt
Ηθοποιοί : Antonio BanderasClancy BrownTom KennyJesica AhlbergSlashBill FagerbakkeChristopher BackusLisa Datz
Υπόθεση : Ο πάντα αισιόδοξος και ουτοπικά ευτυχισμένος,
 Μπομπ Σφουγγαράκης, μαζί με την παρέα του (ο Πάτρικ,
ο κύριος Καβούρης, o Πλαγκτόν, ο Γκάρι το σαλιγκάρι),
που σαρώνουν τηλεοπτικά, έρχονται για να μας διασκεδάσουν και κινηματογραφικά, ...

Ο Κιτρινομύτης σε Τρελές Περιπέτειες (2014)

Yellowbird (Gus - Petit oiseau, grand voyage)


Κατηγορία : AnimationΟικογενειακέςΠαιδικές
Σκηνοθεσία : Christian De Vita
Ηθοποιοί : Arthur DupontSara ForestierBruno SalomonePierre RichardIsabelle RenauldNathalie Boutefeu
Υπόθεση : Ένα ηρωικό ταξίδι… με τον πιο απίθανο ήρωα!
 Αυτός είναι ο Κιτρινομύτης, ένα μικρό ορφανό πουλί που δεν
έχει αφήσει ποτέ τη φωλιά του και λαχταρά για μια δική του
 οικογένεια. Χάρη σε ένα γύρισμα της τύχης, αναγκάζεται
να αναλάβει ...

Τα Μυστικά του Δάσους (2014)

Into the Woods



Κατηγορία : ΚωμωδίεςΟικογενειακέςΠαιδικέςΦαντασίας
Σκηνοθεσία : Rob Marshall
Ηθοποιοί : Anna KendrickEmily BluntJohnny DeppChris PineMeryl StreepLucy PunchChristine BaranskiJames CordenMackenzie Mauzy
Υπόθεση : Η ταινία παρακολουθεί τις περιπέτειες της
Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, του Τζακ -και της
φασολιάς του- και της Ραπουνζέλ ,ξετυλίγοντας την αστεία
 και συγκινητική ιστορία ενός φούρναρη και της γυναίκας του,
 που στην προσπάθεια ...

Αστερίξ: Η Κατοικία των Θεών
(2014)

Asterix: The Land of the Gods (Astérix: Le domaine des dieux)


Κατηγορία : AnimationΠαιδικές
Σκηνοθεσία : Alexandre Astier
Ηθοποιοί : Roger CarelGuillaume BriatElie SemounAlain ChabatFrançois Morel,Bernard AlaneLionnel Astier
Υπόθεση : Έτος 50 π.Χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό
Ρωμαϊκή κατοχή. Όλη, εκτός από το γνωστό μικρό γαλατικό
 χωριό. Αυτή τη φορά ο Ιούλιος Καίσαρας, αποφασίζει να αφήσε
 στην άκρη τις λεγεώνες του και βρίσκει νέο τρόπο να κατακτήσει
τους Γαλάτες. .

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ''ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ''.



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΤheΑrtHous

Ετήσια Έκθεση 2015




Δύο αρβύλες που μετατρέπονται σε πόδια, ή δύο πόδια που μετατρέπονται σε αρβύλες; Ο, τι και να συμβαίνει το μάτι στο σουρεαλιστικό κουτί παρακολουθεί άγρυπνο...  "Στο σουρεαλιστικό κουτί ένα μάτι σε παρακολουθεί ,φορέστε το μουστάκι του Νταλί και μπείτε στο κουτί" Αυτός είναι ο τίτλος της ετήσιας έκθεσηςTheARTHouse  2015 που το διοργανώνει η κυρία Εύα Ρέντζου.