Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ


ΟΜΙΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΔΑΣ



1. Κάθε πότε γίνεται η έναρξη τών μαθημάτων;
Όλοι οι κλάδοι σπουδών ξεκινούν δύο φορές το χρόνο. Συγκεκριμένα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει είτε στα τμήματα του Οκτωβρίου, είτε στα τμήματα του Φεβρουαρίου. Σεμιναριακοί κύκλοι μαθημάτων δημιουργούνται όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της PANSIK.
2. Πότε ξεκινούν οι εγγραφές και πόσο διαρκούν;
Οι εγγραφές διεξάγονται όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ολοκληρώνονται δέκα μέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων.
3. Ποια είναι η διάρκεια των σπουδών;
Στην PANSIK υπάρχουν διετή, ετήσια και ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών, ανάλογα με το αντικείμενο που ενδιαφέρει τον κάθε σπουδαστή. Το ακαδημαϊκό έτος περιλαμβάνει οκτώ μήνες ( Οκτώβριος- Ιούνιος ή Φεβρουάριος-Νοέμβριος), ενώ ο Αύγουστος είναι ο μόνος μήνας στον οποίο δε διεξάγονται καθόλου μαθήματα.
4. Υπάρχει ανώτατο ή κατώτατο όριο ηλικίας για να σπουδάσει κάποιος στην PANSIK; Είναι απαραίτητη η απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου;
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εισαγωγή σε κάποιο πρόγραμμα σπουδών. Σε περίπτωση που ο σπουδαστής είναι κάτω των 18 ετών, απαιτείται η συγκατάθεση του κηδεμόνα καθώς και η υπογραφή του για την εγγραφή.
5. Υπάρχει δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού;
H PANSIK συνεργάζεται και διατηρεί σχέσεις με διεθνή πανεπιστήμια που εξειδικεύονται αποκλειστικά στο χώρο της μόδας. Μέσα από προσωπική συνάντηση με την υπεύθυνη σπουδών, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα μετά το πέρας των σπουδών του να ενημερωθεί για μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμιναριακούς κύκλους που προσφέρονται από αυτά, έτσι ώστε να επιλέξει το καταλληλότερο για τη δική του σταδιοδρομία.
Επιπρόσθετα, η σχολή υποστηρίζει το σπουδαστή στη διαδικασία υποβολής των πανεπιστημιακών αιτήσεων, στη δημιουργία portfolio/βιογραφικού και του παρέχει-εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί- πτυχίο και βεβαίωση σπουδών στην Αγγλική γλώσσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των σπουδαστών που αποφασίζει να μεταβεί στο εξωτερικό για περαιτέρω σπουδές, συμπληρώνει αιτήσεις και γίνεται δεκτός σε μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς το επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται από τη σχολή στην ενότητα της μόδας του προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και προσόντα για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.
6. Πού υπερέχει η PANSIK και πού διαφοροποιείται σε σχέση με άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς;
Η PANSIK Scuola di Moda είναι ιδιωτική σχολή που εξειδικεύεται στο χώρο της μόδας, της ομορφιάς και των MEDIA. Είναι αναγνωρισμένη και έχει εδραιώσει τη θέση της ως η κορυφαία σχολή στον χώρο των creative arts και μια από τις μεγαλύτερες σχολές εκκολαπτόμενων επαγγελματιών στον χώρο της μόδας.
Επί 35 χρόνια επενδύει μακροπρόθεσμα στους σπουδαστές της, ενθαρρύνει τη διεύρυνση του μυαλού τους και προκαλεί τη δημιουργικότητά τους. Τους δημιουργεί κίνητρο για να εκφράσουν και να αξιοποιήσουν το δημιουργικό τους ταλέντο και τους καθοδηγεί να βρουν το στόχο και το πάθος τους.
Επιπλέον η PANSIK υπερτερεί γιατί:
A.  Τα προγράμματα σπουδών καλύπτουν όλο το φάσμα των ειδικοτήτων της μόδας
B.  Χάρη στην εξειδίκευση που προσφέρει, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει διετή, ετήσια και ταχύρυθμα επαγγελματικά τμήματα, καθώς και σεμινάρια εισαγωγής αλλά και εξειδίκευσης στο χώρο της μόδας.
Γ.  Παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας «tailored made» προγραμμάτων, τα οποία προσαρμόζονται στους χρονικούς, οικονομικούς και εκπαιδευτικούς περιορισμούς του κάθε ενδιαφερόμενου.
Δ.  Η δημιουργική και εκπαιδευτική ομάδα της PANSIK απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, προσφέροντας ευκαιρίες για πρακτική εξάσκηση κατά τη διάρκεια των σπουδών και για μόνιμη απασχόληση μετά το πέρας της φοίτησης.
Ε.  Κάθε χρόνο, οι απόφοιτοι απασχολούνται σε όλους τους κλάδους της μόδας και των ΜΜΕ. Ενδεικτικές συνεργασίες αποτελούν παραγωγές του ομίλου ΑΝΤ1, MAD TV, εκδόσεις Λυμπέρη, MAC, Fashion blogs, Σχεδιαστές μόδας και πολλές άλλες.
Ζ . Έχει άμεση συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, εταιρείες παραγωγής, διαφημιστικές εταιρείες, κανάλια, σχεδιαστές μόδας, βιοτεχνίες ρούχων, καταστήματα, fashion blogs, fashion events κα.
Η.  Όλες οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται στους αποφοίτους ελέγχονται από το δυναμικό της σχολής, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες απασχόλησης και εργασιακού περιβάλλοντος.
Θ. Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι όλοι εμείς που δουλεύουμε στην PANSIK, έχουμε προσωπική επαφή με τους σπουδαστές μας. Επαφή που επεκτείνεται και αναπτύσσεται και μετά το πέρας της φοίτησης ή της κάλυψης των οικονομικών υποχρεώσεων των σπουδαστών.
Ι. Χτίζουμε τη σχέση μας στις αρχές της ειλικρίνειας και του σεβασμού και εκτιμάμε τη προσωπική προσπάθεια, το χρόνο και τα χρήματα που διαθέτει το κάθε άτομο για τις σπουδές του. Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών μας για να τους προωθήσουμε, να τους κάνουμε καλύτερους και να πιστέψουν στις ικανότητές τους αλλά και να τους εισάγουμε στις ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας που θα αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι μελλοντικά. Πιστεύουμε στο ταλέντο, αλλά περισσότερο ακόμα πιστεύουμε στην σκληρή δουλειά, στη θέληση, στην επιμονή, στον επαγγελματισμό, στην υπευθυνότητα και τελικά …στο πάθος!
7. Τί αφορά το σύνολο των διδάκτρων και πώς γίνεται η εξόφλησή τους;
Τα δίδακτρα είναι ετήσια και καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις του σπουδαστή. Συγκεκριμένα στο ποσό των διδάκτρων περιλαμβάνεται η εγγραφή, η παρακολούθηση μαθημάτων, οι απαιτούμενες σημειώσεις και φωτοτυπίες, η συμμετοχή στις εξετάσεις, η συμμετοχή στην τελική έκθεση που διοργανώνεται στο τέλος του έτους, η χρήση των εγκαταστάσεων εκτός των ωρών φοίτησης, ελεύθερη χρήση τεχνολογίας Wi-Fi στις αίθουσες διδασκαλίας, η απασχόληση των σπουδαστών σε events και εκδηλώσεις μεγάλων εταιρειών σαν πρακτική άσκηση.
Το μόνο επιπλέον έξοδο είναι τα προσωπικά εργαλεία που θα χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το οποίο όμως είναι πολύ συγκεκριμένο και οικονομικό. Επιπλέον, μέσα από τη σχολή ο σπουδαστής μπορεί να έχει σημαντικές εκπτώσεις σε καταστήματα υφασμάτων, ραπτομηχανών και εργαλείων σχεδίασης, καλλυντικών κα.
Υπάρχουν 2 τρόποι εξόφλησης των διδάκτρων. Ο πρώτος είναι με καταβολή του συνολικού ποσού μετρητοίς. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει έκπτωση -10%. Ο δεύτερος τρόπος είναι με μηνιαίο διακανονισμό. Ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει την εγγραφή και μια προκαταβολή από τα συνολικά δίδακτρα και το υπόλοιπο ποσό διαιρείται σε μηνιαίες δόσεις.
Το ανώτατο όριο δόσεων είναι (8) και η κάθε δόση καταβάλλεται 1-5 κάθε μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου