Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

Οι μπάρες δημητριακών είναι πολύ δημοφιλείς στις μέρες μας, καθώς είναι υγιεινές, νόστιμες και προσιτές. Ακόμα καλύτερες είναι αν τις φτιάξετε εσείς φρέσκιες-φρέσκιες με δικά σας, ελεγμένα υλικά!
Σπιτικές μπάρες δημητριακών (granola)






:

  • 190 γρ. κουάκερ κλασσικό
  • 90 γρ. αποξηραμένο, άγλυκο ινδοκάρυδο
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 30 γρ. ωμούς ηλιόσπορους
  • 30 γρ. ωμό πασατέμπο
  • 85 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 60 γρ. αποξηραμένα κεράσια ή cranberries
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 57 γρ. ανάλατο, φρεσκο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 55 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 160 ml. μέλι
  • 1 κ.σ. γνήσιο απόσταγμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα                                                                                                                                          



    Πώς το κάνουμε:


    1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 177 βαθμούς, βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση και στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

    2) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουάκερ, τα αμύγδαλα και το ινδοκάρυδο, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που για να χρυσίσουν ομοιόμορφα.

    3) Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους ηλιόσπορους, τα πασατέμπο, τις σταγόνες σοκολάτας, τα cranberries, το αλάτι και τη κανέλα.

    4) Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια σε μεσαία φωτιά. Μόλις το μίγμα φτάσει σε σημείο βρασμού, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.

    5) Ρίχνουμε τα λιωμένα υλικά στο μίγμα του κουάκερ, ανακατεύουμε πολύ καλά

    6) και στρώνουμε με βρεγμένα χέρια το μίγμα στη λαμαρίνα.

    7) Ψήνουμε για 18-20 λεπτά μέχρι να σφίξει το μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

     

     

     

     

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Μπορείτε να βάλετε ό,τι αποξηραμένα φρούτα θέλετε (βερύκοκκα, σταφίδες, φράουλες κ.τ.λ) καθώς και ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια κτλ).
    Όταν θα το βγάλετε από το φούρνο το μίγμα θα είναι μαλακό, αλλά θα σκληρύνει μόλις κρυώσει.
    Διατηρείται εκτός ψυγείου για μπόλικες μέρες.






r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου