Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αλμυρά μάφινς με ζαμπόν, τυρί και μπέικον

Αλμυρά μάφινς με ζαμπόν, τυρί και μπέικον

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν
  • 90 γρ βούτυρο ή λάδι
  • 1 αυγό
  • 400γρ γιαούρτι
  • 150 γρ γάλα
  • 2 κσ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κγ τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κγ τσίλι
  • 100γρ κίτρινο τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 75 γρ ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 φέτες μπέικον                                               

    Πώς το κάνουμε:

    1. Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τα πρώτα 10 υλικά .
    2. Μοιράζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για μάφινς.
    3. Γεμίζουμε τη κάθε θήκη κατά τα 3/4.
    4. Προσθέτουμε το τυρί και το ζαμπόν.
    5. Πατάμε λίγο το τυρί και το ζαμπόν , να μπουν λίγο μέσα στη ζύμη.
    6. Κόβουμε τις φέτες μπέικον κατά πως θέλουμε, ή σε μικρά κομματάκια ή σε μακρόστενες φετούλες και τις βάζουμε από πάνω.
    7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30 λεπτά και μετά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Τη συνταγή τη βρήκα σε ενα σλοβάκικο σάιτ. 
    Εγώ όταν τα έκανα τα μαφινάκια αφαίρεσα ορισμένα από τα υλικά. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!!!!!!          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου