Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΕΝΑ ΔΥΟΡΟΦΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ (δική μας συνταγή)


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι (κατά προτίμηση ποντίκι)
1 κρεμμύδι
πολύχρωμες πιπεριές
1 ντομάτα
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
2 μπαλάκια μπαχάρι
ζωμός λαχανικών
μισό κιλό κριθαράκι
1/4 κίτρινο τυρί
1 μικρή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1 κ.σ. αλεύρι
1 ποτ. κρασί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • Σοτάρουμε το κρέας.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο κομμένο σε μπαστούνια,τη ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και τέλος 1 κουταλιά αλεύρι. Αφού σοταριστούν σβήνουμε με κρασί.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. 
  • Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό βράζουμε το μανεστράκι για περίπου 7 λεπτά.Μόλις βράσει το σουρώνουμε.
  • Σε 1 πυρέξ βάζουμε το μισό μανεστράκι, το μισό κρέας και μπόλικο τυρί. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μανεστράκι, το κρέας και καλύπτουμε την επιφάνεια του φαγητού με τυρί.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.










ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου